lunes, 18 de noviembre de 2013

La realitat augmentada

Extreient la definició de realitat augmentada (RA) de la viquipèdia podem resumir dues idees fonamentals entorn aquest tema:
- Realitat augmentada és un sistema tecnològic que té com a finalitat COMPLETAR la realitat.
Realitat virtual és un sistema tecnològic que té com a objectiu SIMULAR la realitat.

La RA, de la que parlarem, pot estar representada en 2 dimensions o 3D. Segons com sigui aquesta farà ús d'un tipus de sistema d'emmagatzematge de dades o bé un altre.

Realitat Augmentada en 2 Dimensions (RA 2D). Coneguts com a Codis QR (Quick Response Barcode). Creats al 1994, però coneguts pels ciutadans sense coneixements específics en la branca  arrel l'aparició dels telèfons intel·ligents. El QR ha estat l'evolució del Codi de barres. El QR es fan populars per dos motius, la facilitat en la seva generació i la facilitat en la seva lectura.


Si escaneixes aquest codi, podràs comprovar que et redirigirà al inici d'aquest blog. 
Prem aquí per veure una RA 3D aplicada a l'educació, a partir de codis QR.
Aquesta última és possible unint les coordenades que indiquen la posició exacta d'una informació a la situació en que es troba el lector (sistema GPS).
Prem aquí per veure una simulació de RA 3D geoposicionada.

El QR, per tant, es tracta d'un sistema d'hipertext capaç de connectar el món ‘real’ amb el ‘digital (és a dir, podem passar des d'un article d'un periòdic en paper, al visionat d'un vídeo relacionat amb aquest article en Internet). Quelcom de gran utilitat en la nostra branca, l'educació, per tal de connectar idees escrites amb visionats de video,...

A més a més, trobem la Realitat Augmentada en 3 Dimensions (RA 3D). Aquesta pot estar o no geoposicionada

No hay comentarios:

Publicar un comentario